Garanti

Det vanligaste är att garantin gäller för en viss tid, till exempel ett år. Garantin kan också vara utformad så att en viss egenskap hos varan garanteras. Om varan under garantitiden försämras på ett sätt som omfattas av garantin, betraktas den som felaktig. Du har då rätt att kräva till exempel att varan repareras eller att du får en annan vara i stället.

Enligt konsumentköplagen har du som konsument tre år (om ingen annan garanti anges) på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Ett ursprungligt fel kan vara ett fabrikationsfel eller något annat fel som varan hade innan du fick den. Sådana fel kan visa sig ganska lång tid efter köpet. Att du får en garanti med kortare giltighetstid betyder alltså inte att reklamationstiden förkortas. Skillnaden är att när garantin gått ut är det du som måste visa att felet fanns där från början.

 

Ångerrätt

Om din order inte har hunnit bli packad på vårt lager så kan du kontakta oss och vi annullerar den åt dig. Observera att önskemål om annullering via e-post måste bli bekräftat av oss. Utan en bekräftelse så har ingen annullering skett. Vi kan tyvärr inte göra tillägg på din order utan endast ta bort varor. Om du ångrar det du har beställt och det redan har skickats så har du 14 dagars returrätt enligt Konsumentköplagen från den dag du tagit emot varan eller hämtat den på Posten. Villkoret är givetvis att varan är oanvänd och att den returneras komplett i sitt originalemballage. Bifoga följesedeln/kvittot som medföljer leveransen. På hygienartiklar och förbrukningsartiklar gäller inte ångerrätten om förpackningen är bruten. Återbetalning av produkten sker via Wermlandsmejeri. Enligt ångerrätten får du själv stå för returkostnaden. Skulle varan skadas eller komma bort då du återsänder den till Wermlandsmejeri. så är du betalningsansvarig. Vi löser inte ut returer skickade till oss mot postförskott eller rek. Återbetalning utgår först när returen kommit till vårt lager och betraktas som godkänd i enlighet med ovanstående villkor.


WERMLANDS MEJERI
Ökne 
661 95 Värmlands Nysäter

info@wermlandsmejeri.se

070-33 50 402